• Lage prijzen
  • Snelle levering
  • Garantie
123Lampen
  • Lage prijzen
  • Snelle levering
  • Garantie

Verlichting trends 2022

Wil je jouw huis helemaal laten oplichten met de nieuwste trends op het gebied van verlichting? In 2022 vind je allerlei diverse manieren om jouw woning te voorzien van de hipste en trendy designs en vormgevingen. En daarbij ook duurzaam.

Duurzaam en energiezuinig

Naast de hipste vormgevingen is het ook de trend om je verlichting zo energiezuinig mogelijk in te richten. Want een hele rij aan lampjes in diverse kamers kost uiteraard wat geld aan stroom. Zeker als je deze langdurig per dag laat branden. De ontwikkelingen hebben in ieder geval niet stilgestaan: je kunt erg energiezuinig te werk gaan met LED lampen die de lampenmarkt domineren. En dat is niet zonder reden. Deze lampen gaan zeer lang mee en geven net zoveel licht als de traditionele halogeen verlichting en verbruiken zelfs minder dan een spaarlamp. Omdat de efficiëntie zeer hoog is, gaat er maar een klein percentage verloren in warmte. Daardoor voelen deze lampen zelden warmer aan dan 50 graden. Zo doe je erg lang met een set lampen, goed voor de portemonnee dus!

Maak je lichtplan

Voor je begint met het inrichten is het goed om te kijken waar je al je moois kunt gaan plaatsen. En bepaal natuurlijk welke stijl het beste past bij jouw interieur. Zo kan jij je gasten verrassen met een mooie en frisse look van jouw huis. Denk daarbij dat je ook functioneel inricht. Als er hoeken in de kamer zijn waar het licht niet goed valt is dat zonde.

Design trends 2022

We willen graag onze inrichtingen zo hip en modern mogelijk. Of juist stoer en industrieel. Je vindt heel veel manieren om je kamers met verlichting aan te kleden. Grote stoere industriele lampen en retro achtige vormen nemen steeds meer de overhand. Je hebt zo opvallende designs waarin je je waant in het verleden, maar je bent tegelijkertijd modern.

Het robuuste beton lijkt door te gaan breken in 2022, een strakke look zonder teveel poespas en erg stijlvol. Dit kan zeer goed gecombineerd worden in de inrichting met meerdere meubels die een betonlook hebben. Als je meer van stoer houtwerk bent dan heb je geluk, dit is een stijl die op het moment ook zeer populair is. Vooral steigerhout met diverse whitewashes vindt zijn plaats terug in interieurs. En het geeft een warme landelijke uitstraling in jouw kamers. Niet alleen oogt het mooi, het is ook oerdegelijk materiaal. Voor de moderne inrichtingen krijg je de meest strakke en unieke designs voorgeschoteld. Geometrie is hierbij ook een belangrijke ontwikkeling die in 2022 aan het groeien is, een stijl die je in moderne inrichtingen zeker meer terug gaat vinden. Je kunt door de compacte en aparte vormen deze producten overal plaatsen in de kamer. Je kunt verder veel inpsiratie vinden in de moderne licht- en woonzaken, websites en bladen. Je kunt ook stijlen combineren, de mogelijkheden zijn eindeloos. De ouderwetse 2- en 3 spotter is allang op zijn retour. Kijk ook bij familie en/of vrienden thuis om inspiratie op te doen.

Smart domotica

Niet alleen is het hebben de het coolste of uniekste design belangrijk. Je kunt ook ervoor kiezen om jouw inrichting via een afstandsbediening te bedienen. Smart domotica is een belangrijke term in de huishoudens, je hoeft zelf weinig actie te ondernemen om je verlichting per kamer te regelen. In winkels vind je allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld ledstrips en andere toebehoren te kopen. Deze worden gestuurd via een infrarood sensor (of andere verbindingsmogelijkheid). Zo kan je ook bijna elke kleur weergeven via ledstrips. Deze zijn zeer praktisch in het aanbrengen op het interieur. Zo kan je deze achter je pc, je televisie of diverse meubels plakken om gezelligheid en leven te scheppen. Deze strips bestaan uit meerdere kleine led-lampjes, daarom is het ook niet erg als een daarvan kapot gaat, je hebt tenslotte nog een stuk meer. Het leuke is dat al deze lampjes weinig stroom verbruiken en zeer lang mee gaan in gebruik.

Nog een groot voordeel van smart domotica is dat je zelfs op afstand je licht in huis kunt beheren, gewoon via een app. Zo ben je altijd in beheer van jouw lichtsysteem, waar en wanneer dan ook.