• Lage prijzen
  • Snelle levering
  • Garantie
123Lampen
  • Lage prijzen
  • Snelle levering
  • Garantie

Welke type lamp past in jouw interieur?

Wanneer je begint met een nieuw interieur is het ook goed om na te denken welk type lampen je wilt plaatsen. Je hebt vele designs, maar ook diverse ophangsystemen. Sommige varianten hebben zelfs extra functionaliteit zoals een ventilatorlamp. Laat je inspireren door de mogelijkheden.

Ventilatorlamp

Een lamp die veelal in slaapkamers wordt opgehangen is de ventilatorlamp. Deze lamp heeft naast een lichtfunctie ook als doel jouw kamer te verkoelen in de hete zomerdagen. En in koele maanden zorgt de ventilatorfunctie ervoor dat warmte goed blijft circuleren in jouw kamer. Deze lamp is ook in een moderne, strakke vormgeving te vinden, dus past deze in vele interieurs. Het voordeel is daarbij ook dat je niet apart ventilators in de kamer hoeft te plaatsen ter verkoeling.

Railsysteem

Dit is een opzet die zeer goed in moderne interieurs past. De verlichting wordt op een rij geplaatst waardoor je jouw voorwerpen en muren uit diverse hoeken kunt laten oplichten. Een aanbevolen set voor iemand die een industriële en/of moderne look wilt hebben in hun huis.

Staande lampen

Staande lampen hoeven niet vastgezet te worden in een muur of plafond en zijn er in veel varianten beschikbaar. Vloerlampen plaats je bijvoorbeeld in de hoek van de kamer om zo een extra sfeer te creëren. Vooral de retro varianten met stoere grote lampenkappen zijn populair en komen steeds meer voor in een stijlvolle inrichting. Ook booglampen in een modern jasje zie je steeds vaker terugkomen. Deze hebben een slank en subtiel design waardoor ze altijd makkelijk te plaatsen zijn en fijne sfeer creëren bij je sofa, daar komen deze lampen het best tot hun recht.

Hanglampen

Een hanglamp is een lamp die je eigenlijk altijd in een huishouden ziet. Wil je opvallen, dan kun je kiezen voor een grote stoere industriële lamp, bijvoorbeeld voor boven de eettafel. Je kunt ook kiezen voor een vintage kroonluchter voor een robuuste, landelijke look. Wil je een zachtere intieme sfeer maken, dan kan je kiezen voor hangende retro lampen. Vaak zijn deze dimbaar waardoor de kleurtemperatuur extra warm oogt. Je kunt ook creatief aan de gang gaan met studiolampen die je in het midden van je kamer laat hangen voor een mooie, unieke en moderne uitstraling.

Tafellampen

Bij tafellampen hoef je niet meer te denken aan een eentonig saaie lamp die met een knop te bedienen is om je te voorzien van licht om bijvoorbeeld een boek te lezen. Ook bij dit type lamp vind je erg creatieve ontwerpen terug. Zo kan je een erg landelijke stijl toevoegen met een bootlamp, of wellicht een moderne touch door een lamp met een slank uiterlijk zonder teveel poespas, of ga je toch voor vintage met een houten lamp en retro belettering? Laat je inspireren door de mogelijkheden die er bestaan, in elke stijl zul je aangenaam verrast worden.

Plafondlampen

Met lampen die strak tegen het plafond geplaatst kunnen worden maak je een subtiele, moderne uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om losse spots in een verlaagd plafond te plaatsen. Dat ziet er erg stijlvol uit en neem weinig plek in beslag. Met dimbare lampen kan je nog eens een mooie warme sfeer maken. Je kunt ook een café-achtige sfeer maken door voor industrieel te gaan met stoere lampen met ijzeren frames.

Wandlampen

Om de lijst compleet te maken kan je ook kiezen voor wandlampen. Deze kan je mooi plaatsen in hoeken van de kamer waarbij je lichtbundels van de lampen gericht kunt laten schijnen op voorwerpen, of juist indirect. Ook hier zijn vele variaties te vinden van modern tot robuust, van retro tot industrieel.

Combineer en wees creatief

Wees niet bang om eens lekker creatief de kamer in te richten. Met een grote keuze aan merken en stijlen is er voor jou genoeg te vinden om van jouw kamers een stijlvolle plek te maken. De enige grens is je eigen creativiteit en budget.